Walk for Freedom: Afskaf slaveriet overalt
Menneskehandel er den hurtigst voksende kriminelle industri i verden, og flere millioner mennesker arbejder i dag som slaver. Det protesterede folk imod i weekenden i over 400 byer verden over. Respons var med i København.

Artikel

23. oktober 2018
Af Tobias Nilsson
Foto af Tobias Nilsson

Menneskehandel tegner sig årligt for mere end 1050 milliarder kroner på globalt plan, og er den hurtigst voksende kriminelle industri i verden. Flere millioner mennesker lever verden lige nu under slaveri.

Det protesterede hundredvis af mennesker imod i weekenden i både København, Aarhus, Aalborg og Odense samt i 400 andre byer verden over.

Klædt i sort, med blikket rettet stift fremad og skilte med påmalede slagord i hånden marcherede de én efter én, som en slange, der snoede sig gennem Københavns gader.

Marchen var en del af den internationale aktion ‘Walk for Freedom’ og arrangeret af ngo’en A21. A21 kæmper for at skabe opmærksomhed omkring moderne slaveri og menneskehandel, som ifølge ngo’en begge er stærkt underbelyste problemer. 

De mest hyppige former for menneskehandel og slaveri omhandler sexhandel, tvunget arbejde til lav eller ingen løn, og brugen af børn og mindreårige i krig.

Du kan læse mere om moderne slaveri og menneskehandel på organisationens hjemmeside. Og nåede du ikke turen i år, kan du allerede nu sætte kryds i kalenderen d.19. oktober næste år, hvor Walk for Freedom gentager sig.

 

Relaterede artikler

Én fjer blev til islamistisk indtog på Københavns Universitet

Én fjer blev til islamistisk indtog på Københavns Universitet

Siden Weekendavisens Katja Kvaale i april måned advarede om stortrivende islamisme på Københavns Universitet har historien skabt overskrifter og vakt røre helt inde på Borgen. Det eneste, det fejlagtige debatindlæg og de tilhørende reaktioner dog har afsløret, er et systematisk svigt over for sandhed og saglighed, skriver studerende Masih Sadat.