

Artikel

Menneskehandel tegner sig årligt for mere end 1050 milliarder kroner på globalt plan, og er den hurtigst voksende kriminelle industri i verden. Flere millioner mennesker lever verden lige nu under slaveri.
Det protesterede hundredvis af mennesker imod i weekenden i både København, Aarhus, Aalborg og Odense samt i 400 andre byer verden over.
Klædt i sort, med blikket rettet stift fremad og skilte med påmalede slagord i hånden marcherede de én efter én, som en slange, der snoede sig gennem Københavns gader.
Marchen var en del af den internationale aktion ‘Walk for Freedom’ og arrangeret af ngo’en A21. A21 kæmper for at skabe opmærksomhed omkring moderne slaveri og menneskehandel, som ifølge ngo’en begge er stærkt underbelyste problemer.
De mest hyppige former for menneskehandel og slaveri omhandler sexhandel, tvunget arbejde til lav eller ingen løn, og brugen af børn og mindreårige i krig.
Du kan læse mere om moderne slaveri og menneskehandel på organisationens hjemmeside. Og nåede du ikke turen i år, kan du allerede nu sætte kryds i kalenderen d.19. oktober næste år, hvor Walk for Freedom gentager sig.
Relaterede artikler


‘Vi beder politiet om at flytte dig, hvis du ikke flytter straks’
For en irakisk familie har den positive modtagelse af ukrainske flygtninge betydet, at de nu er blevet tvangsflyttet til et andet asylcenter, hvor livet kun er blevet hårdere for dem.

Feministisk byplanlægning skaber byer, der favner alle – også mænd
For få byrum favner indbyggernes mangfoldighed. Det er et samfunds- og sundhedsmæssigt problem, men løsningen findes allerede, mener byudviklere bag nyt pilotprojekt. Gennem feministisk byplanlægning forpligter man sig nemlig på diversiteten.

Hvorfor er valgdeltagelsen i Tingbjerg så lav, og hvordan kan vi styrke områdets demokratiske stemme?
Til kommunalvalget i 2017 havde området Tingbjerg/Husum landets laveste stemmeprocent. Det er et demokratisk problem, når ikke alle befolkningsgrupper har lige stor indflydelse på sammensætningen af kommunalbestyrelserne landet over. Men hvorfor afholder nogle sig fra at stemme, og hvad kan vi gøre for at vende tendensen?