Varetægtsfængslet for trusler om skoleskyderi og racisme
Efter trusler om skoleskyderi på CPH West i Ishøj mandag, er den sigtede 22-årige elev blevet varetægtsfængslet for trusler og racistisk had i 14 dage.

Artikel

17. april 2018
Af Kevin Shakir
Foto af Kevin Shakir

 Omkring klokken 14.15 begyndte grundlovsforhøret i Retten i Glostrup. Den 22-årige mand, der i går aftes blev anholdt for trusler om skoleskydning på ungdomsinstitutionen CPH West i Ishøj, er anholdt for tre sigtelser. Sigtelserne går allesammen under paragraf §266 og §266b i straffeloven, som omfatter både fysiske trusler, som bringer liv i fare, og racistisk had. Efter et over tre timer langt forhør besluttede anklagermyndigheden at varetægtsfængsle den mistænkte i 14 dage.

Den 22-årige mand kom ind i forhørslokalet iklædt en stor mørkeblå trøje, sorte jeans og skate-sko. Foran ham på bordet, lå en sammenkrummet serviet fra et tidligere forhør. Via hans forsvarsadvokat Rasmus Paludan, kendt som formand for det højreradikale parti Stram Kurs, nægtede den anholdte sig skyldig i sigtelserne.

Den anholdte er sigtet for søndag den 15. april at have sendt et billede af et dødningehoved til en af skolens personale via Facebook Messenger, som er blevet opfattet som en trussel mod modtagerens helbred og liv.

Natten til mandag den 16. skal han have delt et billede af en anden person, som arbejder på skolen, og skrevet ”de er nogle fucking perkere, de skal fucking dø”. Her sigtes manden for §266b i straffeloven, også kendt som ”racismeparagraffen”, hvilket kan betyde, at forbrydelsen muligvis er politisk motiveret.

 

Forsvarsadvokat Rasmus Paludan hævdede dog i et interview med Respons, efter forhøret, at den mistænkte hverken har sendt et billede af et dødningehoved, eller delt et billede af skolens medarbejder med en racistisk tekst. Paludan mener, at det er blevet sendt og delt fra en anden Facebook-konto. Hvorvidt det er rigtigt, får vi dog først at vide, når politiets efterforskning er færdig.

Anklageren går desuden igennem sigtelsen vedrørende hændelsen på uddannelsesinstitutionen CPH West mandag eftermiddag. Da den anholdte var blevet bortvist fra skolens grund, skal han have sagt, at han skulle hjem, hente våben og at skolen skulle forberede sig på et skoleskyderi. Straks efter at det her sker, laver den anholdte et opslag på Facebook, hvor han skriver ”Stilheden før stormen”.

Anklageren pointerede, at der stadig kan være mulige medgerningsmænd, som er på fri fod, og at der er nogle vidner som stadig skal afhøres. Respons har dermed ikke mulighed på nuværende tidspunkt til at offentliggøre navne på hverken den anholdte eller andre involverede.

Relaterede artikler

Én fjer blev til islamistisk indtog på Københavns Universitet

Én fjer blev til islamistisk indtog på Københavns Universitet

Siden Weekendavisens Katja Kvaale i april måned advarede om stortrivende islamisme på Københavns Universitet har historien skabt overskrifter og vakt røre helt inde på Borgen. Det eneste, det fejlagtige debatindlæg og de tilhørende reaktioner dog har afsløret, er et systematisk svigt over for sandhed og saglighed, skriver studerende Masih Sadat.