Lokale unge: Det er på tide at talent på Nørrebro dyrkes
Unge fra Nørrebro har en vision om at styrke mulighederne for fritidsaktiviteter i lokalområdet. Sammen med foreningen Medborgerne råber de nu politikerne op for at få flere midler til idrætsanlæg på ydre Nørrebro.

Artikel

22. februar 2019
Af Yones El Bana
Foto af arkiv

Ghettopakker, kriminalitet og skyderier er efterhånden blevet synonymer for, hvad Nørrebro står for. Det vil lokale unge fra Nørrebro gøre op med. Nørrebro skal i højere grad forbindes med potentiale og talent, der venter på at spire og blomstre. Ifølge de unge, er vejen dertil positive og sunde fællesskaber med flere faciliteter og idrætsanlæg. 

Men der mangler i høj grad tilstrækkelige idrætsfaciliteter i området – uanset om det er basketbaner, fodboldbaner, tennisbaner eller andet. Fodboldforeningen Nørrebro FF må hver uge køre rundt for at finde ledige baner – nogle gange forgæves. Faciliteterne er så få, at man i dag kun har én 11-mandsbane og to 7-mandsbaner til 80.000 indbyggere. En uforudsigelighed og manglende struktur, der f.eks gør det umuligt at etablere børnehold. 

På nuværende tidspunkt står mange hundrede sportsinteresserede på ventelister og uden aktiviteter at foretage sig.

Det betyder, at mange er nødsaget til at søge helt væk fra området, eller i værste fald droppe idrætten helt. Og hvad skal man så tage sig til? 

De unge udtrykker, at det ikke er politikerne alene, der skal definere både problemet og løsningen, men at de i højere grad skal involvere de engagerede lokale kræfter, som har en konkret føling for, hvad der virkelig er behov for. Det er ikke nok, at politikkerne bare taler om dem – de skal også tale med dem, så de unge fra lokalområdet kan få muligheden for at få indflydelse og engagere sig i deres eget kvarter.

”Det er for sent for mange af os, men vi har et medansvar for de kommende generationer. Derfor har vi i praksis visualiseret, hvad vi ønsker og udformet en konkret plan, der blot mangler opbakning fra politikerne”, siger Youssef fra gruppen af de unge.

De unge har startet en underskriftindsamling for at vise politikerne, at mange i bydelen bakker op om flere idrætsfaciliteter og om et idrætsanlæg på ydre Nørrebro, der skal være knudepunkt for aktiviteter. 

I samarbejde med landsskabsarkitekten Martin Andersen, er der blevet udformet en konkret plan og tegning for idrætsanlægget, som skal være mindre ”Street” og mere formel for at understrege og betone, at her skal der være plads til alle.

Underskrifterne vil de overrække til Kultur & Fritidsudvalget og Teknik & Miljøudvalget til august, som er måneden før de årlige budgetforhandlinger på Rådhuset. Underskrifterne skal være et klart signal og en påmindelse til politikerne om, at Nørrebro står sammen i en fælles indsats for at gøre bydelen endnu bedre at leve i.

Længe har politikerne efterspurgt engagement og løsninger fra de lokale fællesskaber og spørgsmålet er nu, om de vil tage imod de unges håndsrækning og dyrke og styrke talentet blandt de unge på Nørrebro. 

Relaterede artikler

Én fjer blev til islamistisk indtog på Københavns Universitet

Én fjer blev til islamistisk indtog på Københavns Universitet

Siden Weekendavisens Katja Kvaale i april måned advarede om stortrivende islamisme på Københavns Universitet har historien skabt overskrifter og vakt røre helt inde på Borgen. Det eneste, det fejlagtige debatindlæg og de tilhørende reaktioner dog har afsløret, er et systematisk svigt over for sandhed og saglighed, skriver studerende Masih Sadat.