Støt os

Artikler

Temaudgivelser

Podcasts

Beboer: Jeg kan slet ikke genkende det pressen siger om Mjølnerparken
Hverken sommer eller corona har fået ghettopakken til at forsvinde. Beboerne i Mjølnerparken anlagde før sommeren en retsag mod Boligministeriet, og mens vi venter på svar, kan du her møde seks beboere, der fortæller hvad de elsker ved Mjølnerparken, og hvorfor de ikke vil flyttes ud af deres hjem.

Artikel

1. september 2020
Tekst af Tobias Nilsson
Videoer af Dina Dinesen

Selvom det måske er længe siden du har hørt om ghettopakken på grund af både sommerferie og corona, findes den altså endnu og der er ingen tegn på, at den forsvinder foreløbig. Beboere i mange af de såkaldte ghetto-områder kæmper stadig imod lovpakken, som altså ikke er blevet mindre indgribende af en Social Demokratisk Boligminister.

Vi har fået tilsendt disse syv videoer af beboere fra Mjølnerparken som fortæller hvorfor de holder af Mjølnerparken, og altså stadig ikke har lyst til at flytte. Flere af beboerne står også bag den retsag der før sommeren blev anlagt mod Boligministeriet og som de endnu afventer Boligministeriets svar på.

Videoerne er tidligere blevet vist på facebook via både Almen Modstand og Beboerne i Mjølnerparkens egen side. 

 

Janni

Anne Mette 

Hassan

John 

Lisbeth

Michael 

Relaterede artikler

”Statsborgerskabet føles som en usynlig målstreg”

”Statsborgerskabet føles som en usynlig målstreg”

Skærpede statsborgerskabsregler betyder, at 33-årige Reis Saho skal se længe efter et dansk pas, fordi han har arbejdet deltid og backpacket mellem sin bachelor og kandidatuddannelse. “Du taber, inden du overhovedet er startet”, siger han.

Fanget i gråzonen

Fanget i gråzonen

Efter gymnasiet tog 23-årige Iqra Ghaffar et sabbatår, der nu kan få store konsekvenser for hendes mål om at blive dansk statsborger. Hun befinder sig i, hvad Udlændinge- og Integrationsministeriet kalder “en gråzone”. Det er dybt problematisk, at der er forskellige regler, love og rettigheder for forskellige mennesker, mener forsker.