Støt os

Artikler

Temaudgivelser

Podcasts

Beboer: Jeg kan slet ikke genkende det pressen siger om Mjølnerparken
Hverken sommer eller corona har fået ghettopakken til at forsvinde. Beboerne i Mjølnerparken anlagde før sommeren en retsag mod Boligministeriet, og mens vi venter på svar, kan du her møde seks beboere, der fortæller hvad de elsker ved Mjølnerparken, og hvorfor de ikke vil flyttes ud af deres hjem.

Artikel

1. september 2020
Tekst af Tobias Nilsson
Videoer af Dina Dinesen

Selvom det måske er længe siden du har hørt om ghettopakken på grund af både sommerferie og corona, findes den altså endnu og der er ingen tegn på, at den forsvinder foreløbig. Beboere i mange af de såkaldte ghetto-områder kæmper stadig imod lovpakken, som altså ikke er blevet mindre indgribende af en Social Demokratisk Boligminister.

Vi har fået tilsendt disse syv videoer af beboere fra Mjølnerparken som fortæller hvorfor de holder af Mjølnerparken, og altså stadig ikke har lyst til at flytte. Flere af beboerne står også bag den retsag der før sommeren blev anlagt mod Boligministeriet og som de endnu afventer Boligministeriets svar på.

Videoerne er tidligere blevet vist på facebook via både Almen Modstand og Beboerne i Mjølnerparkens egen side. 

 

Janni

Anne Mette 

Hassan

John 

Lisbeth

Michael 

Relaterede artikler

NGO: Ofre for menneskehandel ender i danske fængsler

NGO: Ofre for menneskehandel ender i danske fængsler

En kombination af nedlukning, hård lovgivning og snævre forestillinger om hvem der udsættes for menneskehandel, har skabt en situation, hvor ofre risikerer at blive overladt til sig selv i uvished i danske fængsler over lange perioder. Respons har talt med Michelle Mildwater fra NGO’en HopeNow, som de seneste år har haft et øget fokus på mænd i denne gruppe.

På den anden side af ghettopakken

På den anden side af ghettopakken

I kølvandet på regeringens parallelsamfundspakke vil en lang række boligområder landet over forandre sig markant. Beboere skal skiftes ud, bygninger rives ned og lejligheder gennemrenoveres. Men hvordan efterlader alle disse tiltag vores almene boligområder? Lad os tage et smugkig ind i fremtiden.