22-årig mand sigtet efter frygt for skoleskyderi: ”Muslimerne opfører sig som om de ejer skolen”
En 22-årig mand bliver i dag fremstillet for grundlovsforhør i Retten i Glostrup efter frygt for, at han skulle gennemføre et skoleskyderi.

Artikel

17. april 2018
Af Kevin Shakir
Foto af Kevin Shakir

En større gruppe kampklædte politibetjente rykkede mandag den 16. april ud til uddannelsesinstitutionen CPH West i Ishøj, vest for København. Det skete i forbindelse med, at en elev, som skolen havde bortvist, var kommet med nogle bemærkninger, som fik personalet til at frygte et skoleskyderi.

Københavns Vestegns Politi modtog omkring klokken 13 en anmeldelse af den 22-årige mand fra skolen. Klokken 14.16 havde manden på sin Facebook lavet et opslag med teksten: ”Stilheden før stormen”. Politiet fandt manden ved hans bopæl, hvor han straks efter klokken 15 blev anholdt. 

 

Sympatiserer med Stram Kurs og Identitær

Respons erfarer, at den anholdte sympatiserer med højreekstreme grupper i Danmark, blandt andet det højreekstreme parti Stram Kurs og den fascistiske gruppe Identitær.

Den 22-årige mand lavede den 9. april et opslag på Facebook, hvor han mente, at et indslag på DR 1 var ”direkte rød propaganda”. Manden skriver: 

”Hvad man kan drive de uvidende masser med til i dag er utroligt. En stor krig imellem den hvide race, imens at masseindvandringen fortsætter. Stille og roligt for at udskifte os, imens vi dræber vore egne for staten og eliten, så strømmer nye befolkningsgrupper til, som hovedsageligt stemmer rødt.”

En folketingskandidat for Nye Borgerlige skrev i sidste uge et opslag på Facebook, hvor han refererede til en samtale han havde haft med den anholdte. Den 22-årige mand havde der kommenteret på muslimernes adfærd på gymnasiet, og sagt at de ”opfører sig som de ejer skolen”. 

Vestegnens Politi har tirsdag formiddag oplyst, at den anholdte er sigtet for §266, som i straffeloven formuleres: 

”Den, som på en måde, er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.”

Manden bliver fremstillet for grundlovsforhør i Retten i Glostrup klokken 14 i dag, hvor Respons kommer til at være tilstede.

Relaterede artikler

Én fjer blev til islamistisk indtog på Københavns Universitet

Én fjer blev til islamistisk indtog på Københavns Universitet

Siden Weekendavisens Katja Kvaale i april måned advarede om stortrivende islamisme på Københavns Universitet har historien skabt overskrifter og vakt røre helt inde på Borgen. Det eneste, det fejlagtige debatindlæg og de tilhørende reaktioner dog har afsløret, er et systematisk svigt over for sandhed og saglighed, skriver studerende Masih Sadat.