RESPONS med Klara
RESPONS med Klara er en podcast-serie hvor vi sætter fokus på oversete problemstillinger. I de første afsnit undersøger vært Klara Nordahl Kollöffel asylprocessen og hvordan traumer påvirker mennesker.

Artikel

23. januar 2019
Vært: Klara Nordahl Kollöffel
Produceret af  Klara Nordahl Kollöffel

Klara Nordahl Kollöffel har udviklet de to podcast i forbindelse med udskolingens undervisningsmateriale: ’Mediernes Virkelighed’ som er udarbejdet i samarbejde med DR, med udgangspunkt i serien Rodløs om unge flygtninge.

De to podcast indeholder korte interaktive øvelse og man kan derfor med fordel anvende dem i undervisningssammenhænge, men også blot hvis man ønsker at opnå viden om det danske asylsystem og sammenhængen mellem traumer og erindringer.

 

 

Episode 1 – En Strøm

Hvem bestemmer hvilke mennesker, der har ret til beskyttelse? Og hvad skal man som asylansøger igennem for at opnå eller bare søge asyl i Danmark? Lyt med her, find den på Spotify og iTunes!

Episode 2 – Erindring og Traumer

Mange mennesker, der er flygtet fra krig, bærer traumatiske oplevelser med sig. For at få asyl i Danmark skal man genfortælle disse oplevelser igen og igen. Men hvad er traumer? Og hvad gør de ved hjernen og ved mennesket? Lyt med her, eller find den på Spotify og iTunes!

Relaterede artikler

Historieløs?

Historieløs?

Siden d. 7. Oktober 2023 har politikere og debattører beskyldt hinanden for at være “historieløse”, når det kommer til Palæstina og Israel.Mediedækningen har givet indtryk af, at konflikten mellem Israel og Hamas startede d. 7. Oktober.Men ser man tilbage på de årtier, som er gået forud, er der en række tal og faktuelle kendsgerninger, det er afgørende at kende til.Derfor kommer Respons her med et bud på en tidslinje med historiske nedslag, som forhåbentlig kan nuancere forståelsen af kampen om Palæstina.

Leder

Leder

OM HADFORBRYDELSERLederHvad er en hadforbrydelse?Samsams børn er bange for underboenHun svarer ved atHvor svært skal det være at bevise had?Et opgør med hadforbrydelser kræver en grundlæggende kulturændringAgainst 'hate crime'"Hvem har min ryg?"THE OUTSIDE THAT'S...

Leder

KLIMARETFÆRDIGHEDLederTal om klimamigration - med forbeholdDegrowth: Forestillinger om et utopisk alternativØkofeminismen er et samlet opgør med udnyttelse af mennesker og naturHvis ikke vi respekterer naturen, hævner den sigKunst, krop, klimaMens landmændene går...